Äppelpaj











 

Igår så bakade jag o Madeleine äppelpaj :)

Recept:

Ingredienser:
- 4 små äpplen (vi hade 3 stora )
- 3 fjärdedelar tsk malen kanel
- ca ½ dl strösocker
- 1 msk potatis mjöl

Smuldeg:
- 75 g smör
- 1 3/4 dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 1 ½ tsk vaniljsocker
- 1 1/4 kokosflingor 

Gör så här:

Börja med smuldegen. Ta fram smöret och låt ligga en stund så det blir mjukt. Skär det i mindre bitar om du gör smuldegen för hand utan elvisp.

Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och kokosflingor. Tillsätt sedan smöret och finfördela det med fingertopparna till en grynig massa eller kör med elvisp till en smulig deg.

Skala äpplen och skär dem i småbitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, kanel och socker.

Fördela smuldegen över äpplena.

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 200°C.

Låt svalna en stund före servering.

Servera gärna med vispad grädde, vaniljsås eller glass.




länk till Receptet 




K O M M E N T A R E R

KOMMENTERA HÄR

namn:
V.I.P?

mail: (publiceras ej)

hemsida:

kommentar:

trackback